Beste maatbeker: Top 10 maatbekers voor nauwkeurig meten in de keuken

 

beste maatbeker

Een maatbeker is een veelgebruikt hulpmiddel in de keuken voor het nauwkeurig afmeten van ingrediënten. Of je nu een professionele chef-kok bent of een thuiskok, het hebben van een goede maatbeker kan het verschil maken in de kwaliteit van je gerechten. De beste maatbekers zijn duurzaam, gemakkelijk af te lezen en hebben een nauwkeurige maatverdeling.

Als je op zoek bent naar de beste maatbeker, zijn er een paar belangrijke dingen waar je op moet letten. Het materiaal is een van de belangrijkste overwegingen. Glas is bijvoorbeeld duurzaam en gemakkelijk schoon te maken, terwijl plastic lichter en minder breekbaar is. Het is ook belangrijk om de juiste maat te kiezen, afhankelijk van hoeveel ingrediënten je gewoonlijk gebruikt. Sommige maatbekers hebben ook extra functies, zoals een schenktuit of een handvat om gemakkelijker te kunnen gieten.

Om de beste maatbeker te vinden, hebben we verschillende modellen getest en beoordeeld op basis van hun nauwkeurigheid, duurzaamheid en gebruiksgemak. Na grondig onderzoek hebben we de top maatbekers geïdentificeerd die aan al deze criteria voldoen.

Als je op zoek bent naar de beste maatbeker voor jouw keuken, lees dan verder om onze topaanbevelingen te ontdekken.

Beste Maatbekers

Hieronder vind je mijn lijst met de beste maatbekers die momenteel op de markt zijn. Of je nu een professionele chef-kok bent of gewoon van koken houdt, een goede maatbeker is een essentieel hulpmiddel in de keuken. Ik heb deze lijst samengesteld op basis van mijn eigen ervaringen en onderzoek, zodat je er zeker van kunt zijn dat je een kwaliteitsproduct koopt. Laten we beginnen!

Cocktail Maatbeker Set

Cocktail Maatbeker Set

Ik raad deze Cocktail Maatbeker Set aan vanwege de hoge kwaliteit en nauwkeurige metingen. Het is een geweldige aanvulling op elke thuisbar of professionele bar.

Voordelen

 • Gemaakt van hoogwaardig pc-materiaal, met dubbelzijdige schaal en hoge transparantie, waardoor de meting duidelijker en nauwkeuriger wordt, duurzamer en langdurig gebruik.
 • De middelgrote maatbeker heeft een inhoud van 10/20 ml (0,35 / 7,8 ounce) en de grote beker heeft een inhoud van 20/40 ml (0,7 / 1,7 oz). Het is een must-have maatbeker voor elke familie en professionele barmannen.
 • De gladde rand van deze maatbeker is gemakkelijk schoon te maken. U hoeft het alleen schoon te maken met schoon water en op een koele plaats te laten drogen. Gebruik geen schuurmiddelen.

Nadelen

 • Houd rekening met een foutmarge van 1 tot 2 cm vanwege handmatige meting.
 • Monitoren zijn niet hetzelfde gekalibreerd, item kleur weergegeven in foto’s kan enigszins afwijken van het echte object. Neem de echte standaard.
 • De maatbekers zijn niet magnetronbestendig.

Deze Cocktail Maatbeker Set is een geweldige aankoop voor iedereen die graag cocktails maakt. De set is gemakkelijk te gebruiken en de metingen zijn nauwkeurig. Het is ook gemakkelijk schoon te maken en duurzaam. Ik raad deze set ten zeerste aan voor thuisbars en professionele bars.

Bar kleine maatbeker roestvrij staal maatbeker cocktail drankmixer 25/50 ml maatbeker cocktail maatbeker maatbeker roestvrij staal met twee uiteinden voor bar wijn cocktailshaker accessoires 2 stuks

Bar kleine maatbeker roestvrij staal maatbeker cocktail drankmixer 25/50 ml maatbeker cocktail maatbeker maatbeker roestvrij staal met twee uiteinden voor bar wijn cocktailshaker accessoires 2 stuks

Als je op zoek bent naar een veelzijdige en duurzame maatbeker voor het maken van cocktails, dan is de Bar kleine maatbeker roestvrij staal maatbeker cocktail drankmixer 25/50 ml maatbeker cocktail maatbeker maatbeker roestvrij staal met twee uiteinden voor bar wijn cocktailshaker accessoires 2 stuks een uitstekende keuze.

Voordelen

 • Gemaakt van hoogwaardig roestvrij staal 304 voor een optimale cocktailervaring.
 • Ontwerp met dubbele kop maakt het gemakkelijk om nauwkeurige hoeveelheden van verschillende ingrediënten te meten en te vullen.
 • Gemakkelijk schoon te maken dankzij het gladde randmateriaal.

Nadelen

 • Niet geschikt voor het meten van grote hoeveelheden vloeistoffen.
 • Kan na verloop van tijd verkleuren als het niet goed wordt onderhouden.
 • De maatmarkeringen zijn misschien niet zo duidelijk als op andere maatbekers.

De Bar kleine maatbeker is een geweldige optie voor iedereen die op zoek is naar een duurzame en veelzijdige maatbeker voor het maken van cocktails. Het is gemaakt van hoogwaardig roestvrij staal 304 en heeft een ontwerp met dubbele kop, waardoor het gemakkelijk is om nauwkeurige hoeveelheden van verschillende ingrediënten te meten en te vullen. Bovendien is het gemakkelijk schoon te maken dankzij het gladde randmateriaal, waardoor het een handig hulpmiddel is om bij de hand te hebben in de bar.

Er zijn echter ook enkele nadelen aan deze maatbeker. Het is bijvoorbeeld niet geschikt voor het meten van grote hoeveelheden vloeistoffen en kan na verloop van tijd verkleuren als het niet goed wordt onderhouden. Bovendien zijn de maatmarkeringen misschien niet zo duidelijk als op andere maatbekers, wat het moeilijker kan maken om nauwkeurige metingen te krijgen.

Al met al is de Bar kleine maatbeker roestvrij staal maatbeker cocktail drankmixer 25/50 ml maatbeker cocktail maatbeker maatbeker roestvrij staal met twee uiteinden voor bar wijn cocktailshaker accessoires 2 stuks een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar een duurzame en veelzijdige maatbeker voor het maken van cocktails en andere dranken.

OXO Good Grips Afgeschuinde maatbeker 2 mok. 500 ml EU-versie 500ml

OXO Good Grips Afgeschuinde maatbeker 2 mok. 500 ml EU-versie 500ml

If you’re looking for a reliable measuring cup that’s easy to use and read, the OXO Good Grips Afgeschuinde maatbeker is a great choice.

Pros

 • The patented angled measuring scale allows for easy reading from above
 • The cup doesn’t need to be constantly refilled, checked, and adjusted
 • The soft, anti-slip handle makes for comfortable use

Cons

 • The cup is made of plastic, which may not be as durable as glass
 • The cup is not microwave safe
 • The cup may not be suitable for measuring larger quantities

The OXO Good Grips Afgeschuinde maatbeker is a well-designed measuring cup that makes measuring ingredients a breeze. The angled measuring scale is a unique feature that allows you to easily read measurements from above, without having to crouch down to eye level. The cup is also stackable with other sizes in the set, making it easy to store. Additionally, the soft, anti-slip handle makes it comfortable to hold and pour, even when your hands are wet.

One downside of the OXO Good Grips Afgeschuinde maatbeker is that it’s made of plastic, which may not be as durable as glass. Additionally, it’s not microwave safe, so you’ll need to transfer ingredients to another container if you need to heat them up. Finally, the cup may not be suitable for measuring larger quantities, as it only holds up to 500 milliliters.

Overall, if you’re looking for a reliable measuring cup that’s easy to use and read, the OXO Good Grips Afgeschuinde maatbeker is a great choice. Its unique angled measuring scale and comfortable handle make it a standout product in the category.

Krumble Maatbeker met schenktuit

Krumble Maatbeker met schenktuit

Als je regelmatig aan het bakken of koken bent in de keuken, mogen de beste tools natuurlijk niet ontbreken. De Krumble Maatbeker met schenktuit is een must-have voor elke keuken. Hieronder vind je mijn ervaringen met dit product.

Voordelen

 • De maatvoering aan de binnenkant van de maatbeker is erg handig en zorgt ervoor dat je precies de juiste hoeveelheid kunt afmeten.
 • Het handvat op de maatbeker is erg handig en zorgt ervoor dat je de ingrediënten die je hebt afgewogen, makkelijk kunt schenken in een pan, pot of kom.
 • De maatbeker is gemaakt van RVS en is daardoor erg gemakkelijk schoon te maken en kan bovendien in de vaatwasser.

Nadelen

 • De maatbeker heeft een vrij grote inhoud van 2000 ml, waardoor deze niet geschikt is voor kleinere hoeveelheden.
 • De maatbeker is gemaakt van RVS en je kunt hierdoor niet door de maatbeker heen kijken om te zien hoeveel erin zit.
 • De maatbeker is vrij groot en kan daardoor lastig op te bergen zijn in een keukenkastje.

De Krumble Maatbeker met schenktuit is een handige tool voor in de keuken. Door de maatvoering aan de binnenkant van de maatbeker en het handvat kun je gemakkelijk de juiste hoeveelheid afmeten en schenken. Het feit dat de maatbeker gemaakt is van RVS maakt het product duurzaam en gemakkelijk schoon te maken. Het enige nadeel is dat de maatbeker vrij groot is en daardoor lastig op te bergen kan zijn in een keukenkastje. Al met al is de Krumble Maatbeker met schenktuit een goede aankoop voor iedereen die regelmatig in de keuken staat.

Dr. Oetker Maatbeker (staal)

Dr. Oetker Maatbeker (staal)

Als je op zoek bent naar een maatbeker die je jarenlang kunt gebruiken, dan is de Dr. Oetker Maatbeker een goede keuze. Deze maatbeker is gemaakt van staal en heeft een inhoud van 0,5 liter. Het is een stevige en duurzame maatbeker die perfect is voor dagelijks gebruik in de keuken.

Voordelen

 • De maatbeker is gemaakt van staal en is daardoor stevig en duurzaam.
 • Het heeft een inhoud van 0,5 liter, wat voldoende is voor de meeste recepten.
 • De maatbeker heeft duidelijke maataanduidingen, wat het gemakkelijk maakt om ingrediënten nauwkeurig af te meten.

Nadelen

 • De maatbeker heeft geen ml-aanduidingen voor vloeistoffen, alleen liter-aanduidingen.
 • De maatbeker is niet vaatwasserbestendig en moet met de hand worden gewassen.
 • De maatbeker heeft geen schenktuit, wat het lastig kan maken om vloeistoffen nauwkeurig te gieten.

Ik heb de Dr. Oetker Maatbeker al een tijdje in mijn keuken en ik ben er erg tevreden over. De maatbeker is stevig en duurzaam en heeft duidelijke maataanduidingen. Het is gemakkelijk om ingrediënten nauwkeurig af te meten en ik gebruik het regelmatig bij het koken en bakken. Het enige nadeel is dat het geen ml-aanduidingen heeft voor vloeistoffen, maar ik heb meestal geen problemen met het omrekenen van liters naar milliliters.

Als je op zoek bent naar een betrouwbare maatbeker die lang meegaat, dan is de Dr. Oetker Maatbeker zeker het overwegen waard. Het is een goede investering voor elke keuken.

Dr. Oetker 1802 maatbeker met deksel, grijs, transparant, 1,4 l 1,4 Liter

Dr. Oetker 1802 maatbeker met deksel, grijs, transparant, 1,4 l 1,4 Liter

If you’re looking for a versatile and reliable measuring cup, the Dr. Oetker 1802 maatbeker is an excellent choice that offers great value for money.

Pros

 • The different and well-readable country-specific measuring scales make it easy to measure flour, sugar, salt, liquids, and other ingredients accurately.
 • The beaker is equipped with an anti-slip bottom surface, which prevents it from slipping while stirring.
 • The integrated sieve distribution makes it easy to pour out the contents in a controlled manner.

Cons

 • The beaker’s size may be too large for some people’s needs.
 • The plastic material may not be as durable as some other materials, such as glass or stainless steel.
 • The beaker’s lid may not fit snugly enough, which can cause leaks or spills.

The Dr. Oetker 1802 maatbeker is a versatile and practical kitchen tool that can be used for a wide range of tasks, from measuring ingredients to mixing and pouring. The different measuring scales make it easy to use, while the anti-slip bottom and integrated sieve distribution ensure that you can use it safely and effectively. However, the large size and plastic material may not be suitable for everyone’s needs, and the lid may not fit perfectly, so it’s important to consider these factors before making your purchase.

Wüllner & Kaiser Maatbeker

Wüllner & Kaiser Maatbeker

Als je op zoek bent naar een veelzijdige maatbeker die ook dienst kan doen als mengkom, dan is de Wüllner & Kaiser Maatbeker een uitstekende keuze. Met zijn spatbescherming, stevige stand en maatschaal is het een handig hulpmiddel voor elke keuken.

Voordelen

 • De maatbeker is niet alleen geschikt voor het meten van ingrediënten, maar kan ook als kleine mengkom worden gebruikt.
 • Dankzij de ergonomische handgreep en de praktische schenktuit is het eenvoudig om ingrediënten over te gieten zonder te morsen.
 • De rubberen ring aan de onderkant van de mengbeker voorkomt wegglijden op de tafel of het werkblad.

Nadelen

 • De maatbeker is gemaakt van kunststof en kan na verloop van tijd krassen en vlekken vertonen.
 • De spatbescherming kan soms lastig zijn om schoon te maken, vooral als er ingrediënten aan blijven plakken.
 • De maatbeker heeft een capaciteit van 1 liter, wat misschien niet groot genoeg is voor sommige recepten.

De Wüllner & Kaiser Maatbeker is een handig hulpmiddel voor elke keuken. Of je nu een ervaren kok bent of net begint met bakken, deze maatbeker is gemakkelijk in gebruik en biedt veelzijdigheid en nauwkeurigheid bij het meten van ingrediënten. De spatbescherming en stevige stand maken het mengen van ingrediënten gemakkelijk en voorkomen dat er een rommeltje ontstaat. Het enige nadeel is dat de maatbeker na verloop van tijd krassen en vlekken kan vertonen, maar dat is een klein offer voor de veelzijdigheid en gemak die het biedt.

Panteer Maatbekerset

Panteer Maatbekerset

Als je op zoek bent naar een set duurzame en hittebestendige maatbekers, dan is de Panteer Maatbekerset een goede keuze.

Voordelen

 • De glazen zijn gemaakt van duurzaam borosilicaatglas en zijn hittebestendig tot 150 graden Celsius.
 • Je ontvangt drie premium maatbekers in de maten 1000 ml, 500 ml en 350 ml, elk met de meest gangbare schalen: ml, US cup, UK fl.oz., pt.
 • De schalen zijn op 550 graden ingebrand en daardoor vaatwasmachinebestendig.

Nadelen

 • De maatbekers hebben relatief kleine markeringen, waardoor ze soms lastig af te lezen zijn.
 • De glazen zijn vrij dun en daardoor iets kwetsbaarder dan sommige andere maatbekers.
 • De prijs van deze set is iets hoger dan die van sommige andere maatbekersets.

De Panteer Maatbekerset is een goede keuze voor wie op zoek is naar duurzame en hittebestendige maatbekers. De glazen zijn gemaakt van borosilicaatglas en kunnen zonder problemen temperaturen van -30 tot 150 graden Celsius aan. Daarnaast zijn de maatbekers vaatwasmachinebestendig en worden ze geleverd in drie verschillende maten, elk met de meest gangbare schalen.

Een nadeel van deze maatbekers is dat de markeringen wat klein zijn, waardoor ze soms lastig af te lezen zijn. Ook zijn de glazen vrij dun en daardoor iets kwetsbaarder dan sommige andere maatbekers. Daarnaast is de prijs van deze set iets hoger dan die van sommige andere maatbekersets.

Al met al is de Panteer Maatbekerset een goede keuze voor wie op zoek is naar duurzame en hittebestendige maatbekers van hoge kwaliteit.

Pyrex P587 Maatbeker

Pyrex P587 Maatbeker

Als je op zoek bent naar een hoogwaardige maatbeker, dan is de Pyrex P587 Maatbeker zeker de moeite waard om te overwegen. Het is een tijdloos functioneel ontwerp dat in elk type keuken past. Hieronder vind je een aantal voor- en nadelen van deze maatbeker.

Voordelen

 • De Pyrex P587 Maatbeker is gemaakt van hoogwaardig glas en heeft een uitstekende afwerking.
 • Het merk Pyrex staat bekend om zijn kwaliteit en duurzaamheid. Deze maatbeker is daar geen uitzondering op.
 • Met een capaciteit van 1 liter is deze maatbeker geschikt voor de meeste keukenklussen.

Nadelen

 • De Pyrex P587 Maatbeker is relatief zwaar, wat het lastiger kan maken om te hanteren.
 • Hoewel het ontwerp tijdloos is, kan het voor sommige mensen misschien wat saai zijn.
 • Deze maatbeker is niet vaatwasserbestendig en moet met de hand worden gewassen.

De Pyrex P587 Maatbeker is een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar een hoogwaardige maatbeker. Het is gemaakt van hoogwaardig glas en heeft een uitstekende afwerking, waardoor het een duurzaam en betrouwbaar keukenaccessoire is dat jarenlang meegaat. Met een capaciteit van 1 liter is het geschikt voor de meeste keukenklussen. Het enige nadeel is dat het relatief zwaar is en niet vaatwasserbestendig is, maar dit zijn kleine nadelen in vergelijking met de vele voordelen die deze maatbeker te bieden heeft.

Arcuisine 4937110 Glazen maatbeker, 1 liter

Arcuisine 4937110 Glazen maatbeker, 1 liter

Als je op zoek bent naar een nieuwe maatbeker voor in je keuken, dan is de Arcuisine 4937110 Glazen maatbeker een goede optie. Hieronder vind je de belangrijkste voordelen en nadelen van dit product.

Voordelen

 • Gemaakt van glas, waardoor het product duurzaam en sterk is
 • Geschikt voor gebruik in de vaatwasser, waardoor het schoonmaken van de maatbeker erg makkelijk is
 • Geschikt voor gebruik in de oven, magnetron, koelkast en vriezer, waardoor je het product op verschillende manieren kunt gebruiken

Nadelen

 • De maatbeker heeft een capaciteit van slechts 1 liter, waardoor het minder geschikt is voor het afmeten van grotere hoeveelheden
 • De maatbeker is relatief zwaar, wat het lastiger kan maken om het product te hanteren tijdens het koken of bakken
 • De maatbeker heeft geen handvat, wat het lastiger kan maken om het product vast te houden tijdens het schenken van vloeistoffen

De Arcuisine 4937110 Glazen maatbeker is een goede keuze als je op zoek bent naar een duurzame en veelzijdige maatbeker voor in je keuken. Het product is gemaakt van sterk glas en kan gebruikt worden in de vaatwasser, oven, magnetron, koelkast en vriezer. Het nadeel van de beperkte capaciteit en het relatief zware gewicht van de maatbeker worden echter wel opgemerkt.

Zenker Maatbeker

Zenker Maatbeker

Als je op zoek bent naar een handige en duurzame maatbeker, dan is de Zenker maatbeker een goede keuze.

Voordelen

 • De maatbeker heeft een inhoud van 1 liter en is geschikt voor het meten van suiker, meel en vloeistoffen.
 • Het handvat en de schenktuit van de maatbeker zijn handig om de inhoud zonder te morsen.
 • De schaal is transparant, waardoor je de inhoud goed kunt zien.

Nadelen

 • De maatbeker is gemaakt van plastic en voelt daardoor licht aan.
 • Sommige gebruikers vinden de maatverdeling niet goed afleesbaar.
 • De maatbeker is niet geschikt voor gebruik in de magnetron of vaatwasser.

De Zenker maatbeker is een handige tool voor in de keuken. Het handvat en de schenktuit maken het makkelijk om de inhoud te doseren zonder te morsen. De transparante schaal zorgt ervoor dat je de inhoud goed kunt zien. De maatbeker is echter niet geschikt voor gebruik in de magnetron of vaatwasser en sommige gebruikers vinden de maatverdeling niet goed afleesbaar. Over het algemeen is de Zenker maatbeker een goede keuze voor wie op zoek is naar een handige en duurzame maatbeker.

GuDoQi Glazen Maatbeker

GuDoQi Glazen Maatbeker

De GuDoQi Glazen Maatbeker is een goede keuze als je op zoek bent naar een betrouwbare maatbeker voor in de keuken.

Voordelen

 • Gemaakt van borosilicaatglas, stevig en dik, duurzaam in gebruik
 • Bestand tegen temperaturen van -22 ℉ tot 302 ℉, oven- en vriezerbestendig
 • Ergonomische handgreep voor comfortabel gebruik, compact ontwerp voor eenvoudig opbergen

Nadelen

 • De maatbeker kan vrij zwaar zijn als hij vol is
 • De metingen zijn in milliliters, wat misschien niet handig is voor sommige recepten
 • Het glas kan gevoelig zijn voor barsten bij ruw gebruik

De GuDoQi Glazen Maatbeker is een handige tool voor het afmeten van vloeistoffen bij het koken en bakken. De ergonomische handgreep maakt het gemakkelijk om de maatbeker vast te houden en te gieten, terwijl het compacte ontwerp betekent dat hij gemakkelijk op te bergen is in een keukenkastje.

Een ander voordeel van deze maatbeker is dat hij bestand is tegen temperaturen van -22 ℉ tot 302 ℉, wat betekent dat hij veilig kan worden gebruikt in de oven of in de vriezer. De metingen op de maatbeker zijn duidelijk en nauwkeurig, wat betekent dat je geen gokwerk hoeft te doen bij het afmeten van ingrediënten.

Er zijn echter ook enkele nadelen aan deze maatbeker. Ten eerste kan hij vrij zwaar zijn als hij vol is, wat het moeilijk kan maken om hem te hanteren als je hem met één hand moet vasthouden. Ten tweede zijn de metingen in milliliters, wat misschien niet handig is voor sommige recepten die met andere eenheden werken. Ten slotte kan het glas gevoelig zijn voor barsten bij ruw gebruik, dus je moet er voorzichtig mee omgaan.

Küchenprofi Maatbeker met handgreep

Küchenprofi Maatbeker met handgreep

Als je op zoek bent naar een maatbeker die veelzijdig is en gemaakt van hoogwaardig roestvrij staal, dan is de Küchenprofi Maatbeker met handgreep misschien wel de perfecte keuze voor jou.

Voordelen

 • De maatbeker is hittebestendig en kan zowel voor koude als warme vloeistoffen worden gebruikt.
 • De maatbeker is zeer stabiel en voelt hoogwaardig aan.
 • De maatbeker kan zorgeloos in de vaatwasser worden gelegd of snel met de hand worden gereinigd.

Nadelen

 • De maatbeker is iets duurder dan andere opties op de markt.
 • De maatbeker heeft geen schenktuit, wat het gieten van vloeistoffen iets lastiger kan maken.
 • De maatbeker heeft geen deksel, wat het bewaren van vloeistoffen iets lastiger kan maken.

De Küchenprofi Maatbeker met handgreep is een veelzijdige keukenhulp die niet alleen geschikt is als maatbeker, maar ook als espressokanje, melkkannetje, mixbeker of doseerbeker. De maatbeker heeft een inhoud van 1 liter en is gemakkelijk af te lezen dankzij de praktische schaal, zowel aan de binnen- als buitenkant. Dankzij de praktische handgreep zijn je handen beschermd tegen de warmte.

De maatbeker is gemaakt van smaakneutraal roestvrij staal en is duidelijk lichter dan een glazen maatbeker. De maatbeker overtuigt met breukvastheid en voelt zeer hoogwaardig aan. De roestvrijstalen maatbeker kan zorgeloos in de vaatwasser worden gelegd of snel met de hand worden gereinigd. Zo is deze weer klaar voor gebruik.

Als je op zoek bent naar een veelzijdige en hoogwaardige maatbeker, dan is de Küchenprofi Maatbeker met handgreep zeker een aanrader.

hünersdorff Maatbeker 1 l

hünersdorff Maatbeker 1 l

Als je op zoek bent naar een betrouwbare maatbeker, dan is de hünersdorff Maatbeker 1 l een goede keuze. Ik heb deze maatbeker uitgeprobeerd en ben onder de indruk van de kwaliteit en functionaliteit.

Voordelen

 • De maatbeker is onbreekbaar en temperatuurbestendig van -20 tot +100 °C, wat betekent dat je hem veilig kunt gebruiken in de magnetron, vaatwasser en diepvriezer.
 • De blauwe meetschaal is goed afleesbaar en heeft een indeling in liter en milliliter, met een kleinste indeling van 10 ml. Hierdoor kun je nauwkeurig meten en ingrediënten toevoegen.
 • De schenktuit maakt het gemakkelijk om vloeistoffen veilig te gieten zonder te knoeien of te morsen.

Nadelen

 • De maatbeker is vrij groot en kan wat ruimte innemen in de keukenkastjes.
 • De maatbeker heeft geen handvat aan de onderkant, wat het lastig kan maken om hem vast te houden als je hem met één hand wilt gebruiken.
 • De maatbeker is niet geschikt voor het meten van hele kleine hoeveelheden, omdat de kleinste indeling 10 ml is.

De hünersdorff Maatbeker 1 l is een betrouwbare en duurzame maatbeker die geschikt is voor allerlei soorten vloeistoffen, meel, suiker en andere ingrediënten. De maatbeker is goed afleesbaar en heeft een handige schenktuit, waardoor je nauwkeurig kunt meten en gemakkelijk kunt gieten. Het enige nadeel is dat de maatbeker vrij groot is en geen handvat aan de onderkant heeft, maar dat is slechts een kleinigheidje in vergelijking met de vele voordelen die deze maatbeker biedt.

Pyrex Classic Prepware Maatbeker en Deksel, 1L, Transparant

Pyrex Classic Prepware Maatbeker en Deksel, 1L, Transparant

Als je op zoek bent naar een betrouwbare maatbeker, dan is de Pyrex Classic Prepware Maatbeker en Deksel een goede keuze. Met deze maatbeker in huis hoef je je geen zorgen te maken over het afmeten van vloeistoffen of andere ingrediënten.

Voordelen

 • Kleur: Transparant
 • Materialen: Borosilicaatglas
 • Wordt geleverd met een deksel

Nadelen

 • De maatbeker is misschien iets te groot voor sommige keukens
 • Het deksel is niet luchtdicht
 • Het handvat kan soms wat glad aanvoelen

De Pyrex Classic Prepware Maatbeker en Deksel is een handige en betrouwbare keukenhulp. De maatbeker is gemaakt van hoogwaardig borosilicaatglas, wat betekent dat hij bestand is tegen hoge temperaturen en niet zal barsten of breken bij normaal gebruik. Het deksel is handig als je de inhoud van de maatbeker wilt bewaren of meenemen naar een andere locatie.

Een ander voordeel van deze maatbeker is dat hij gemakkelijk af te lezen is. De transparante wanden maken het eenvoudig om de inhoud van de maatbeker te zien, terwijl de duidelijke maatstrepen ervoor zorgen dat je altijd de juiste hoeveelheid afmeet.

Als je op zoek bent naar een betrouwbare maatbeker die gemakkelijk te gebruiken is en lang meegaat, dan is de Pyrex Classic Prepware Maatbeker en Deksel een uitstekende keuze.

Buying Guide

Als je op zoek bent naar de beste maatbeker, zijn er een aantal factoren waar je rekening mee moet houden om ervoor te zorgen dat je de juiste keuze maakt. Hieronder vind je een aantal belangrijke functies om op te letten bij het kiezen van een maatbeker:

Materiaal

Er zijn maatbekers gemaakt van verschillende materialen, waaronder glas, plastic en roestvrij staal. Elk materiaal heeft zijn eigen voor- en nadelen. Glazen maatbekers zijn gemakkelijk af te lezen en kunnen in de vaatwasser worden gereinigd, maar kunnen breken als ze vallen. Plastic maatbekers zijn lichtgewicht en duurzaam, maar kunnen na verloop van tijd verkleuren en moeilijker af te lezen zijn. Roestvrijstalen maatbekers zijn duurzaam en gemakkelijk schoon te maken, maar kunnen duurder zijn.

Inhoud

De meeste maatbekers hebben een inhoud van 1 liter of minder, maar er zijn ook grotere maten beschikbaar. Het is belangrijk om te overwegen hoeveel je moet meten en welke maatbeker het beste past bij jouw behoeften.

Meetnauwkeurigheid

Het is belangrijk dat de maatbeker nauwkeurige metingen levert. Sommige maatbekers hebben alleen hele getallen, terwijl andere maatbekers metingen in kleinere eenheden bieden. Kies een maatbeker die voldoet aan jouw meetbehoeften.

Handvat en tuit

Een goed handvat en een tuit zijn belangrijk voor het gemakkelijk en nauwkeurig gieten van vloeistoffen. Zorg ervoor dat de maatbeker comfortabel in de hand ligt en dat de tuit gemakkelijk te gieten is zonder te morsen.

Onderhoudsgemak

De beste maatbekers zijn gemakkelijk schoon te maken en te onderhouden. Kies een maatbeker die vaatwasmachinebestendig is en geen ingewikkelde reinigingsprocedures vereist.

Prijs

De prijs van een maatbeker kan variëren afhankelijk van het materiaal, de grootte en de nauwkeurigheid van de metingen. Overweeg hoe vaak je de maatbeker zult gebruiken en hoe belangrijk nauwkeurige metingen voor jou zijn bij het bepalen van jouw budget.

 

 

 

 

 

Wat is de beste maatbeker op de markt? De maatbeker is een essentieel keukenapparaat dat gebruikt kan worden om het volume van vloeistoffen te meten, massa’s of beide, afhankelijk van de maat. 

 

Het bestaat meestal uit een cilindervormig vat met gegradueerde markeringen op de zijkant, zodat de metingen direct met het blote oog uit het instrument genomen en afgelezen kunnen worden.

De beste maatbekers zijn van roestvast staal. Dit betekent dat hij niet alleen duurzaam is, maar ook vaatwasmachinebestendig. Het is maar goed dat het materiaal niet poreus is, dus je hoeft je geen zorgen te maken dat er vuil in vast komt te zitten. Hier zijn de 5 beste maatbekers op de markt. waarom maatbekers kopen?

 

HENDI Maatbeker polypropyleen

Beste maatbeker aangeraden

 

Beste maatbeker HENDI

 

In dit gedeelte ligt de nadruk op de Philips HR3740. Deze staafmixer is ideaal voor kantoren en kleine huishoudens. Hij doet zijn werk uitstekend met het blenden van vloeistoffen en droge ingrediënten, zelfs als je een feestje organiseert!

 

 

Vergelijkingstabel van de 3 beste maatbekers

 

 

Maatbeker
De Beste
Kwaliteit-prijs
De goedkoopste
Merk
HENDI Maatbeker polypropyleen, 0,5L, met schaalverdeling, stootbestendig,...
Westmark Maatbeker met meertalige schaalverdeling en meeteenheden, inhoud: 1 l,...
Wenco Maatbeker van kunststof, inhoud 1 liter, schaalverdeling voor ml, olie, suiker...
Cijfer
-
-
-
⭐Korting op uw gebruikelijke prijs⭐
Voordelen
Zeer stevige materiaal constructie. - Zeer betaalbare prijs
Zeer stevige materiaal constructie. - Zeer betaalbare prijs
Zeer duurzaam plastic. - Grote capaciteit
Nadelen
Geen nadelen
Enigszins kleine container
Niet geschikt voor magnetron
De Beste
Maatbeker
Merk
HENDI Maatbeker polypropyleen, 0,5L, met schaalverdeling, stootbestendig,...
Product
Cijfer
-
⭐Korting op uw gebruikelijke prijs⭐
Voordelen
Zeer stevige materiaal constructie. - Zeer betaalbare prijs
Nadelen
Geen nadelen
Prijzen
Kwaliteit-prijs
Maatbeker
Merk
Westmark Maatbeker met meertalige schaalverdeling en meeteenheden, inhoud: 1 l,...
Product
Cijfer
-
⭐Korting op uw gebruikelijke prijs⭐
Voordelen
Zeer stevige materiaal constructie. - Zeer betaalbare prijs
Nadelen
Enigszins kleine container
Prijzen
De goedkoopste
Maatbeker
Merk
Wenco Maatbeker van kunststof, inhoud 1 liter, schaalverdeling voor ml, olie, suiker...
Product
Cijfer
-
⭐Korting op uw gebruikelijke prijs⭐
Voordelen
Zeer duurzaam plastic. - Grote capaciteit
Nadelen
Niet geschikt voor magnetron
Prijzen

 

Top 5 beste maatbekers

 

De beste maatbekers zijn gemaakt om duurzaam te zijn, gemakkelijk schoon te maken en nauwkeurig. We hebben 5 maatbekers gekozen die volgens ons de beste op de markt zijn.

 

1. HENDI Maatbeker polypropyleen

 

Beste maatbeker HENDI

De HENDI 567104 polypropyleen maatbeker – 0,5 L – ø90x (H) 140 mm is een uitstekend product voor elke keuken. Hij is gemaakt van duurzaam materiaal en heeft perfecte afmetingen voor elk huishouden. 

Je kunt er ingrediënten mee afmeten, zoals meel, suiker en zout. Dit product is ook vaatwasmachinebestendig, zodat je het na elk gebruik niet met de hand hoeft af te wassen.

 

De voordelen van deze maatbeker zijn dat je er veel verschillende ingrediënten mee kunt afmeten, dat hij vaatwasmachinebestendig is en dat hij gemaakt is van een materiaal dat na verloop van tijd niet gemakkelijk stuk gaat. 

 

 

 

 

HENDI Maatbeker polypropyleen, 0,5L, met schaalverdeling, stootbestendig,...
 • Stevig polypropyleen is stootbestendig
 • Temperatuurbestendig tot 110°C
 • Vaatwasmachinebestendig

 


 

2. Westmark Maatbeker met meertalige – maatbeker glas 1 liter

 

Beste maatbeker westmark

De Westmark maatbeker is een manier om koken gemakkelijker te maken. Hij geeft nauwkeurige metingen en een meertalige schaal om diegenen te helpen die het Engels niet machtig zijn.

 

Een van de voordelen van de Westmark maatbeker is dat hij zowel Engels als Spaans vermeldt op de zijkant naast de maat in kopjes, liters of milliliters. Dit scheelt tijd voor tweetalige koks die tijdens het koken niet van taal hoeven te wisselen. Eén ding dat aan dit product verbeterd kan worden is dat er geen onsje bij zit, wat zou helpen om kleinere maten te nemen voor meer specifieke recepten.

Een ander voordeel van dit product is dat het een plastic handvat heeft, waardoor je het gemakkelijk van de ene plaats naar de andere kunt dragen zonder vloeistof te morsen.

 

 

 

Westmark Maatbeker met meertalige schaalverdeling en meeteenheden, inhoud: 1 l,...
 • Stevige maatbeker met schenktuit voor het meten en doseren van bak- en kookingrediënten; met een volume van 1 l
 • Voor het correct meten van vloeibare en droge ingrediënten door middel van verschillende meeteenheden: gram, liter en milliliter (200 - 1000 ml);...
 • Maatbeker van geurloze en smaakneutrale kunststof; gebruiksvriendelijk dankzij het handige handvat; stabiel op gladde oppervlakken door de rubberen ring...

 

 


 

 

3. Wenco Maatbeker – cocktail maatbeker maten

 

Beste maatbeker wenco

De Wenco maatbeker is een klassiek keukengerei dat al generaties lang dienst doet. Enkele van de meest voorkomende klachten over dit product zijn dat het niet vaatwasmachinebestendig is en dat het niet gemaakt is van voedselveilig materiaal. 

Dit product heeft echter ook enkele voordelen, zoals de grote inhoud van de maatbeker. Deze maatbeker is gemaakt van kunststof en heeft een inhoud van 1 liter, waardoor het gemakkelijk is om elke vloeistof af te meten. 

 

Het heeft ook de volgende meeteenheden: milliliters, grammen, kilogramme en ponden. Het heeft enkele voordelen, zoals het feit dat het licht is en een handvat heeft om het te dragen. Hij is ook heel duurzaam omdat hij van glas is gemaakt. 

 

 

 

Wenco Maatbeker van kunststof, inhoud 1 liter, schaalverdeling voor ml, olie, suiker...
 • Maatbeker van kunststof met schenktuit en meetschaal voor het meten en doseren van bak- en kookingrediënten, 1 liter inhoud
 • Verschillende maateenheden voor het nauwkeurig meten van vloeistoffen in milliliter en liter (200-1000 ml) of droge ingrediënten in gram (voor meel,...
 • Handige meetkan door slanke greep en grote, duidelijke schaalverdeling en antislip stand op gladde werkoppervlakken dankzij rubberen ring aan de onderkant

 

 


 

 

4. Rotho Domino

 

Beste maatbeker rotho

Dit is een maatbeker met schaalverdeling en meting. Dit is de perfecte maatbeker voor mensen die niet graag hun maten schatten tijdens het koken. Hiermee hoeven zij de vloeistof alleen maar te vullen tot het juiste niveau voor het gewenste gerecht of ingrediënt is bereikt. Het helpt ook om nauwkeuriger te koken.

De Rotho maatbeker is gemaakt van transparant PP met schaalverdeling op de zijkant. Hij heeft een inhoud van 1 liter en is BPA-vrij.

Dit is een maatbeker die een liter vloeistof kan bevatten. Het heeft een schaalverdeling, wat betekent dat het maten heeft als ¼, ½ en 1l. Het is gemaakt van plastic en is BPA-vrij. Dit type maatbeker is doorzichtig, zodat de gebruiker het vloeistofniveau in de beker kan zien.

 

 

Rotho Domino Maatbeker 1l met schaalverdeling, Kunststof (PP) BPA-vrij, transparante,...
1,082 Reviews
Rotho Domino Maatbeker 1l met schaalverdeling, Kunststof (PP) BPA-vrij, transparante,...
 • Hoogwaardige transparante maatbeker voor inhoud zoals suiker, meel of diverse vloeistoffen - perfect geschikt om te bakken
 • Gemak: De goed afleesbare schaal maakt een exacte meting en aflezing mogelijk - verschillende meetschalen zoals milliliter, deciliter, liter en daarnaast...
 • Eigenschappen: De ergonomisch gevormde handgreep maakt het stapelen van gemengde maten van de maatbekers mogelijk en helpt zo ruimte te besparen in de...

 

 


 

 

5. Emsa Maatbeker

 

Beste maatbeker emsa

Een maatbeker is een gebruiksvoorwerp dat in de keuken wordt gebruikt voor het afmeten van vloeistoffen, niet van vast voedsel. Het is meestal gemaakt van plastic of glas.

Emsa produceert en verkoopt al meer dan 50 jaar maatbekers van hoge kwaliteit. Ze zijn in de loop der tijd geëvolueerd tot maatbekers die duurzaam, vaatwasmachinebestendig, van doorzichtig plastic en aantrekkelijk geprijsd zijn. De Emsa superline 1 liter maatbeker.

 

Deze maatbeker is een must-have in elke keuken. Hij is transparant, zodat u gemakkelijk het volume van de vloeistof of van de ingrediënten die u meer, kunt volgen.

 

 

 

Emsa 2217100000 Maatbeker, 1 Liter, Transparant, Superline
 • Voor zelfgemaakte cake en pannenkoeken: stevige maatbeker (1 liter) voor het afmeten en doseren van bakingrediënten
 • Nauwkeurige afmetingen: suiker (0 – 800 gram), meel (0 – 700 gram), rozijnen (0 – 550 g), liter (0 – 1 liter), cups voor Amerikaanse recepten
 • Eenvoudig uitgieten door uitgietslip, ruimtebesparend stapelbaar

 


 

Winkelgids. Koop Criteria

 

Als je deze bespreking tot nu toe gelezen hebt en nog steeds twijfelt over welke maatbeker je moet kopen, is het nu tijd om een beslissing te nemen.

Hieronder hebben we alle belangrijke dingen behandeld waarmee je rekening moet houden, zodat je een goede keuze kunt maken en een maatbeker met goede duurzaamheid en functionaliteit mee naar huis kunt nemen, kijk maar:

 

 • Materiaal
 • Maat
 • Soorten maten
 • Stijl

Materiaal

Zoals we hierboven al uitlegden zijn maatbekers van drie materialen gemaakt: plastic, silicone, en glas.

 • Plastic komt het meest voor, maar van sommige soorten is bekend dat ze etensgeuren vasthouden en niet in contact kunnen komen met vuur of hoge temperaturen omdat ze smelten.
 • De siliconen daarentegen zijn het meest veelzijdig. Ze beschermen je handen tegen hitte, kunnen in de magnetron en oven, plus ze houden geen geurtjes vast. Sommige zijn echter wat flexibel, wat het moeilijk kan maken om met vloeistoffen te werken.
 • Anderzijds zijn glazen potten bijna reukloos en heel duurzaam, tenzij je ze laat vallen. Overweeg de voor- en nadelen van alle materialen voordat je koopt.

Maat

Het idee is dat de maatbeker gemakkelijk op te bergen moet zijn als hij niet gebruikt wordt. De 1 liter modellen kunnen juist door hun grotere inhoud meer ruimte innemen. Om dit te compenseren zijn er 500 ml varianten die precies even groot zijn als een beker van die maat.

Er zijn er ook die kleine kruiken nabootsen door ze breder te maken. Het is belangrijk dat je de perfecte capaciteit voor je recepten kiest.

 

Soorten maten

Alle maatbekers zijn gemeten in millimeters. Sommige van de ingewikkelder exemplaren hebben ook aanduidingen voor grammen, kopjes, enz.

Er zijn er ook met namen van ingrediënten, zoals meel en suiker, en een speciale tabel om ze af te meten. Denk na over je dagelijks gebruik en kies er een die in veel opzichten aan je behoeften voldoet.

 

Stijl

Een minder belangrijk criterium, maar gerelateerd aan bruikbaarheid: heb je liever een potje of een bakje? Design is niet alleen een kwestie van esthetiek.

Sommige mensen geven de voorkeur aan een mok omdat die een handvat heeft om vast te houden en een scherpere tuit om vloeistof in de beker te gieten.

Anderen geven de voorkeur aan een maatbeker, die meestal compacter is. Zoek, voor je er een koopt, uit welke het beste bij je routine past.

 

De beste maatbeker om online te kopen in de aanbieding

 

Curver Maatbeker - Chef At Home - 1 Liter

★★★★★
8,92  in stock
Bol.com
as of februari 18, 2024 1:07 pm

Features

KleurTransparant
MateriaalKunststof
Product breedte162 cm
Product hoogte133 cm
Diameter13,5 cm
Gewicht0,1 kg
MeeteenheidMilliliter
VaatwasserbestendigJa
Meetbereik0,5 kg
Fabrieksgarantie2 jaar
Aantal artikelen in verpakking1 stuk(s)
BreekbaarJa
Gewicht126 g
HittebestendigNee
Inclusief schenktuitJa
Inhoud1 l
MagnetronbestendigNee
Verpakking breedte160 mm
Verpakking hoogte132 mm
Verpakking lengte216 mm

Met schenktuit | Kunststof

Maatbeker set - 10-delig - Amerikaanse Maten - Maatcups/Maatlepels

★★★★★
10,93  in stock
Bol.com
as of februari 18, 2024 1:07 pm

Features

KleurZwart
MateriaalPlastic
Product breedte8 cm
Product hoogte7 cm
Diameter5 cm
Gewicht0,1 kg
MeeteenheidCup | Eetlepel | Theelepel
VaatwasserbestendigJa
Meetbereik0 kg
Verpakkingsinhoud5x Maatcup: ⅛ cup (5 ml), ¼ cup (62 ml), ⅓ cup (83 ml), ½ cup (125 ml), 1 cup (250 ml) 5x Maatlepel: ¼ sp (0,6 ml), ½ sp (1,2 ml), 1tsp (2,5 ml), ½ tbsp (5 ml), 1 tbsp (7,5 ml)
Fabrieksgarantie1 jaar
Service typeCarry-in
Uitzonderingen fabrieksgarantieOneigenlijk gebruik, slijtage, breuk, verhitting
Aantal artikelen in verpakking10 stuk(s)
BreekbaarNee
Gewicht121 g
HittebestendigNee
Inclusief schenktuitNee
Inhoud0 ml
MagnetronbestendigNee
Verpakking breedte123 mm
Verpakking hoogte82 mm
Verpakking lengte200 mm

Plastic

3 Delige Maatbekers | Maatkannenset | Maatbeker | Meel / Suiker | Maatkan | Maatkannen | Gram & Liter / ml

★★★★★
13,00  in stock
Bol.com
as of februari 18, 2024 1:07 pm

Features

Kleurtransparant
MateriaalPlastic
Product breedte12,5 cm
Product hoogte17 cm
Diameter12,5 cm
Gewicht0,2 kg
MeeteenheidGram | Milliliter
VaatwasserbestendigNee
Meetbereik0,2 kg
Verpakkingsinhoud3 delige maatbekers
FabrieksgarantieGeen fabrieksgarantie
Uitzonderingen fabrieksgarantieGeen
Aantal artikelen in verpakking3 stuk(s)
BreekbaarNee
Gewicht206 g
HittebestendigJa
Inclusief schenktuitJa
Inhoud1 l
MagnetronbestendigNee
Verpakking breedte138 mm
Verpakking hoogte129 mm
Verpakking lengte163 mm

Met schenktuit | Plastic

4.9/5 - (12 stemmen)
Scroll naar boven